top of page

Skolresor fortfarande tillåtna


På många skolor i kommuner runt om i landet råder det missförstånd om vad skollagen egentligen säger om avgifter för skolresor och dylikt. I själva verket har lagen inte ändrats, vilket innebär att man vid skolresor kan ta ut en mindre avgift från föräldrarna. Det var huvudbudskapet från företrädare för den svenska turism- och besöksnäringen vid ett möte med statssekreterare Bertil Östberg på Utbildningsdepartementet.

- Vi vill självfallet att skolundervisningen ska vara avgiftsfri, men om lärare, elever och föräldrar är överens om att genomföra en aktivitet eller skolresa, och att denna verksamhet är planlagd under lång tid och med elevinflytande, får en mindre avgift tas ut, säger Nils Carlsson, ordförande för Svensk Turism. Vi efterlyser att denna information går ut till landets alla skolor så att ”spelplanen” är samma för alla skolor och dess ungdomar, säger Nils Carlsson.

- Efter många års efterfrågan från skolorna av olika typer av arrangemang vid skolresor, exempelvis skidåkning och besök i djurparker, vet vi att skolungdomar uppskattar denna typ av aktiviteter, säger Hans Gerremo, vd för SLAO och styrelseledamot i Svensk Turism.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page