top of page

UNWTO: Turismen nu världens tredje största exportsektor


Den internationella turismsektorn har haft oavbruten tillväxt i ankomsterna i åtta raka år, med 2017s tillväxt den högsta sedan 2010. med en rekordprestation på 1,6 miljarder dollar.


Detta motsvarar en ökning med 7%, enligt Världsturismorganisationen (UNWTO). Europa och Afrika ledde tillväxten, med ökningar i ankomster på 8% respektive 9%. UNWTO noterar att de starka resultaten har drivits av en fortsatt efterfrågan på  resmål i alla väldsregioner, inklusive en stabil återhämtning av dem som drabbats av säkerhetsutmaningar de senaste åren. År 2017 var Kina ledande inom global utgående resor, med en kostnad på 258 miljarder dollar på internationell resebransch. Detta motsvarar ungefär en femtedel av världens totala turistutgifter 2017, vilket var 1,3 biljoner dollar, ungefär 94 miljarder US-dollar mer än 2016. .Den internationella turismsektorn har haft oavbruten tillväxt i ankomsterna i åtta raka år, med 2017s tillväxt den högsta sedan 2010. med en rekordprestation på 1,6 miljarder dollar. Detta motsvarar en ökning med 7%, enligt Världsturismorganisationen (UNWTO).

Senaste inlägg

Visa alla

Besöksnäring i städer och på landsbygd

Besöksnäringen har ökat som andel av ekonomin, både i städer och på landsbygder. En ny rapport från SKL kartlägger kunskapsläget kring besöksnäringens betydelse för lokal/regional utveckling och ger e

Comments


bottom of page