top of page

10 Ullared - så mycket motsvarar utländska turisters handel i Sverige


Shoppingturismen i Sverige fortsätter att växa. Det visar Svensk Handels årliga rapport som presenterar färsk statistik över handelns betydelse för svensk besöksnäring.

Sverige är idag ett turistmål som besöks året om. Handeln som är en mycket viktig del av den växande besöksnäringen fortsätter att växa. I takt med att fler utländska turister gästar Sverige ökar också konkurrensen. Nya erbjudanden behöver skapas och allt fler aktörer börjar också förstå vikten av att utvidga och kombinera sina erbjudanden för att skaffa nya och mer lojala kunder.


I samband med att rapporten om shoppingturism släpptes presenterades även en fördjupning gällande dagens och morgondagens shoppingturist och en fördjupning med exempel på samarbeten för tillväxt.


Senaste inlägg

Visa alla

Handelns betydelse för gränskommunerna ökar

Svensk Handel har tittat på gränskommunernas utveckling när det gäller omsättning i detaljhandeln och kan konstatera att gränshandeln fortfarande är stark. - Gränshandeln är oerhört viktig för kommune

2016 ett bra år för Sveriges skidanläggningar

2015/2016 blev ett nytt rekordår för många av Sveriges skidanläggningar. Svenska Skidanläggningars Organisations (SLAO) medlemmar omsätter alltmer och fortsätter att spela en central roll i den växand

bottom of page