top of page

Shopping och infrastruktur viktiga faktorer för svensk besöksnäring


Allt fler utländska turister väljer att besöka Sverige, vilket i branschen kallas turismexport. Denna ökade med 2,3 procent förra året och har sedan 2000 totalt ökat med hela 160 procent, vilket är långt mer än de plus 57 procent som den totala exportökningen landade på under samma period . Att allt pekar på en fortsatt kraftig tillväxt lovar naturligtvis gott för Sveriges framtid med denna nya basnäring.


På Turistnäringens dag under Entreprenörsveckan Båstad den 23-25 juni lyftes bland annat shopping och infrastruktur som viktiga faktorer för den svenska besöksnäringen. Flera branschaktörer som deltog under dagen konstaterade att såväl inhemska som utländska turister genererar mycket pengar genom shopping i Sverige. Det finns också ren shoppingturism som blir allt mer betydelsefull. För att turismen ska kunna fortsätta att utvecklas är det inte minst viktigt att infrastrukturen i Sverige fungerar – något som Maria Nygren, vice vd TransportGruppen och styrelseledamot i Svensk Turism AB lyfte på ett seminarium på Turistnäringens Dag den 23 juni. 

Senaste inlägg

Visa alla

Nyhetsbrev från Svensk Turism

Några gånger per år publiceras ett nyhetsbrev här på hemsidan. I decemberbrevet du kan läsa om följande: Vad händer på Svensk Turism AB? - Save the date - Svensk Besöksnäringskongress, 18-19 mars 2015

Comentarios


bottom of page