top of page

Reaktioner på Svensk Besöksnäringskongress


Den 18-19 mars genomfördes premiären av Svensk Besöksnäringskongress. Kongressen samlade 500 engagerade deltagare som inspirerades av nationella och internationella talare, diskuterade näringens utveckling och knöt viktiga kontakter. - Vi har fått massor av positiv respons. Samtidigt är vi medvetna om att det finns en hel del att finslipa, säger Magnus Nilsson, ordförande i Svensk Turism.

Svensk Besöksnäringskongress, som arrangeras av Svensk Turism och TUR, genomfördes 18-19 mars i samband med TUR på Svenska Mässan. Första dagen för toppchefer, andra dagen för branschens alla aktörer.


Farhad Kakavand är affärsansvarig på TUR: - Vårt mål var att genomföra kongressen och samla näringen. Vi har fått mycket feedback och det är vi tacksamma för, säger han.

- För oss känns det helt rätt att göra kongressen i samarbete med näringen och att fortsätta utveckla den tillsammans. Vi lyssnar på all konstruktiv kritik och hoppas på en ännu bättre kongress nästa år. Det här var bara början!


Magnus Nilsson är också väldigt nöjd. - Framförallt med det stora engagemanget bland deltagarna. Jag har fått massor av input, många har berömt initiativet och programmet.

Huvudmålet första året var att samla näringen och svetsa samman de ingående branscherna. Magnus tycker att man lyckades med det: - Ja, det är definitivt känslan, vi hade deltagare från hela landet och från alla branschsegment. - Vi ska givetvis vara ödmjuka och erkänna att det finns saker att förbättra till nästa år: programmet ska vässas, logistiken förbättras och lite annat. Men det var en väldigt bra upptakt.

Till nästa år sätter han målet ännu högre: - Vi siktar på, åtminstone, ett hundratal fler deltagare.


Så här tyckte några kongressdeltagare:

Ulrika Nisser, projektledare, Tillväxtverket ”Ett utmärkt initiativ. Vi behöver verkligen träffas, utbyta erfarenheter och diskutera. Inte minst kring den komplexitet som finns inom besöksnäringen. Vi står inför stora utmaningar och har svåra frågor att lösa. Vi behöver enas om målbilder. Samarbete kring destinationsutveckling påverkar hela samhällets utveckling och det lyftes fram mycket bra på kongressen.”


Cecilia Lideskog, Höga Kusten Destinationsutveckling AB ”En mycket bra kongress med en bra blandning av teman och föredragshållare. Indelningen i resa, göra, äta och bo var också mycket bra. Vi har ändå ganska olika arbetsuppgifter, vi som var där, så det var en utmärkt struktur. Jag fick mycket med mig hem: nya kunskaper, inspiration och nya kontakter. Jag har fått massor av nya visitkort!”


Susanne Andersson Pripp, VD Best Western Hotell Ett/Hotell Älgen “Jag var huvudsakligen med på kongressens första dag och den var fantastisk. Michael Ward från Harrods i London var grym. Statistikbiten var lite tyngre att ta till sig. Vad vi måste tänka på inför kommande år är hur vi ska få till lite mer verkstad redan när vi träffas. Vi kan få ut ännu mer av att bjuda in rätt folk på rätt plats. Jag ser gärna förslag på kreativa workshops till nästa år.”


Lyssna på några av de som deltog på kongressen:Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page